Balıkesir ilinde zeytin toplayıcılığında binlerce kişi istihdam ediliyor
Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerinden Edremit Körfezi bölgesinde, ürünün hasat döneminde binlerce kişi çalışıyor.
Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretim merkezlerindenEdremit Körfezi bölgesinde, ürünün hasat döneminde binlerce kişi çalışıyor.
Edremit Körfezi Zeytin veZeytinyağı Üreticileri Federasyonu Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, açıklamalardabulunarak, hasat mevsiminde 20 bin civarında kişinin çalıştığını, zeytinciliğinaileleriyle yaklaşık 100 bin kişinin geçim kapısı olduğunu söyledi.
Körfez'de bu sezon 40 binton zeytinyağı rekoltesi tahmin ettiklerini belirten Semerci, hasat işçilerinin Şubata kadar 5 ay mesai yapacağını dile getirdi.
Bu sezon ağaçlarda bolzeytin olduğunu vurgulayan Semerci,"Mahsul bol oluncayevmiyeler de dolgun oluyor çünkü herkes tarlasını bir an önce toplamakistiyor. Bu, işverenler arasında, tarla sahipleri arasında bir rekabete yolaçıyor. Bundan toplayıcının da memnun olduğunu düşünüyorum."dedi.







0 Yorum