Bandırma'da 250 kınalı keklik doğaya salındı
Balıkesir'in Bandırma ilçesi Edincik Mahallesi'nde 250 kınalı keklik doğa ile buluştu.Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun keklik popülasyonunu artırmak için doğaya keklik saldıklarını söyledi.
Balıkesir'in Bandırma ilçesi Edincik Mahallesi'nde 250kınalı keklik doğa ile buluştu.
Bandırma Belediye BaşkanıTolga Tosun keklik popülasyonunu artırmak için doğaya keklik saldıklarınısöyledi.
Doğaya 250 kınalı kekliğinsalındığını anlatan Tosun, tarım alanlarında en önemli mücadele şeklininbiyolojik mücadele olduğunu ve kekliklerin bu mücadelede önemli bir yeriolduğunu vurguladı.
Tolga Tosun,"Bandırma bölgemiz Türkiye'yi doyuran bölgelerden bir tanesi. Tarımınkıymetli olması için de keklikler, keneleri, çekirgeleri ve süneleri yiyor.Bunlar da tarıma ciddi zarar veren canlılar. Ekolojik popülasyonu artırmakamacıyla Bandırma Belediyesiyle beraber böyle bir organizasyon yapalım dedik.Toplamda 250 tane kekliğimiz vardı. Bunlardan 150 tanesi burada 100 tanesi defarklı bölgelerde salınacak" dedi.







0 Yorum