Erzurum ve Ağrı'da sulama sezonu başladı
Erzurum ve Ağrı'da sulama sezonu başladı
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yaptığı yatırımlarla modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmaya, tarımda su tasarrufu sağlamaya, çiftçilerimizin kazançlarını doğrudan ve dolaylı yollarla artırmaya ve ülke tarımına katkı sunmaya devam ediyor.
Türkiye’de suyun dörtte üçü sulamada kullanılmakta olup bu yüzden sulama tesislerini inşa ederken en modern ve tasarrufu en yüksek yağmurlama ve damlama sistemleri tercih ediliyor.
Kapalı sistem basınçlı borulu sulamaya geçilmesi ile iletim kayıpları minimum seviye indirilmekte ve tarla içi sulama sitemleri ile önemli ölçüde su tasarrufu sağlanarak çiftlik randımanı maksimum seviyeye yükseltilmektedir. Böylelikle, yağmurlama sulamalarda % 35 damla sulamalarda ise % 65 oranında su tasarrufu sağlanmaktadır.
Erzurum'da 340 bin 290 dekar tarım arazisi sulanmaya başladı
Bu kapsamda Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir Erzurum’da 9 Haziran 2020 tarihinde 2020 yılı sulama sezonu başladı. Erzurum ili ve ilçelerinde toplam 340 bin 290 dekar tarım arazisi sulanacak. Erzurum ilimiz ve ilçelerimizde yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 204 milyon 174 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.
Erzurum ilinin önemli sulama projelerinin başında Erzurum Daphan Ovası Sulaması geliyor. İş kapsamında 204 bin 300 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak, ülke ekonomisine 122 milyon 580 bin TL katkı sağlanacak.
Ağrı ve ilçelerinde toplam 176 bin 610 dekar tarım arazisi sulanacak
Ağrı’da 9 Haziran 2020 tarihinde başlayan 2020 yılı sulama sezonunda Ağrı ili ve ilçelerinde toplam 176 bin 610 dekar tarım arazisi sulanacak. Yapılacak sulu tarım ile birlikte 2020 yılı birim fiyatları ile ülke ekonomisine 97 milyon 135 bin 500 TL katkı sağlanması hedefleniyor.
Ağrı ilinde önemli sulama projelerinin başında Ağrı Yazıcı Sulaması var. İş kapsamında 130 bin 610 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak olup bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte ülke ekonomisine 71 milyon 835 bin 500 TL katkı sağlanması hedefleniyor.
Diğer taraftan Ağrı ilimizde diğer bir önemli projede Patnos Sulamasıdır. İş kapsamında 46 bin dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Proje ile ekonomiye 25 milyon 300 bin TL katkı sağlanması hedefleniyor.







0 Yorum