Eskişehir’de 903 bin adet yavru sazan balığı salımı yapıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “2022 yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” çerçevesinde Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol görevlileri tarafından il genelinde mevcut 32 su kaynağına balıklandırma faaliyeti gerçekleştirildi.

Eskişehir’de 903 bin adet yavru sazan balığı salımı yapıldı
Yazar: TarımTR Editör Ekibi
Yayınlama: 02 Kasım 2022 - 11:50

Tarım veOrman Bakanlığı’nın “2022 yılı Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi”çerçevesinde Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrolgörevlileri tarafından il genelinde mevcut 32 su kaynağına balıklandırmafaaliyeti gerçekleştirildi.

Tarım veOrman Bakanlığı tarafından ticari ve sportif amaçlı balıkçılığın desteklenmesi,su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması, gelecek nesillereaktarılması ve vatandaşların kaliteli, ucuz ve sağlıklı gıda ihtiyaçlarınınkarşılanması amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi’’yürütülüyor. Projesinde sazan, yayın, şabut, Karadeniz alası, doğal alabalık,çipura, levrek, granyöz, kalkan, mersin, lahoz türleri ile iç su ve denizlerdebalıklandırma çalışmaları yapılmakta.

Eskişehirİl Tarım ve Orman Müdürlüğünce Adana - Seyhan Su Ürünleri Üretim TesisiMüdürlüğü’nden temin edilen 903 bin adet yavru sazan balığı İlçe Tarım ve OrmanMüdürlükleri ekipleri tarafından Eskişehir’de bulunan tatlı su kaynaklarınabırakıldı. İlgili yavru sazan balıkları, Günyüzü İlçesi Günyüzü-1 ve Mercangöletleri, Tepebaşı İlçesi Yukarıkartal, Musaözü, Çukurhisar, Keskin göletleri,Seyitgazi İlçesi Yukarısöğüt, Aslanbeyli, Karaören göletleri ve Çatören BarajGölü, Alpu İlçesi Dereköy, Büğdüz, Özdenk, Koşmat göletleri, Gökçekaya veYenice Baraj Gölü, Beylikova İlçesi Okçu, Kızılcaören göletleri, Sivrihisarİlçesi Kaymaz, Oğlakçı, Bahçecik göletleri ve Gökpınar, Nasreddin Hoca BarajGölü İnönü İlçesi Dutluca-1 ve Dutluca-2 göletleri ile Aşağıkuzfındık BarajGölü, Mihallıççık İlçesi Ahırköy, Dağcı, Ömerköy, Güreş göletleri, Sarıcakayaİlçesi Beyyayla Göleti ve Odunpazarı Kanlıpınar Göleti’ne bırakıldı.Balıklandırma çalışmalarında su ürünleri yetiştiriciliği yapılmayan ve amatörbalıkçıların avcılıkta yararlanabileceği su kaynakları tercih edildi. Ortalamaağırlıkları 2 gram civarında olan sazan yavrularının 3-4 senelik süre sonundaavlanabilir asgari boy limiti olan 40 cm’ye ulaşabilecekleri tahmin ediliyor.

Eskişehirİl Tarım ve Orman Müdürlüğü suya bırakılan yavru balıklar konusunda ise şuuyarılarda bulundu;

“Balıklandırmaprogramının başarıya ulaşması için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yeryasaklarına uyulması bırakılan yavruların büyümesine ve en az bir kereüremesine imkan verilmelidir. Bu sebeple; balıkçılarımızın Su kaynaklarımızınkirletilmemesi ve tasarruflu kullanılması, su ürünleri stoklarımızın korunmasıve avcılıkta sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla, Tarım ve OrmanBakanlığımızca yayımlanan 5/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını DüzenlenmesiHakkında Tebliğ ile getirilen düzenlemelere uygun avcılık yapmaları sularımızdaki doğal yaşamın devamı için önem arz etmektedir.”

İş BAnkası Traktör Kredisi

0 Yorum