Bakanlık açıkladı: Türkiye'nin en büyüğü Elbistan'da!
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı Türkiye'nin en büyük lavanta vadisinin 75 bin fide ile Elbistan'da oluşturulduğunu açıkladı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın DairesiBaşkanlığı Türkiye'nin en büyük lavanta vadisinin 75 bin fide ile Elbistan'daoluşturulduğunu açıkladı.
Tarım ve OrmanBakanlığıElbistan'daTürkiye’nin en büyük lavanta vadisi oluşturulduğunu açıkladı. Bakanlıktarafından yapılan açıklamada 1 milyon metreküp dolgu ile 1 milyon metrekarelikalanda oluşturulan vadiye yaklaşık 75 bin fide dikildiği belirtildi.
Elbistan BelediyeBaşkanıMehmet Gürbüzisehedeflerinin alanı diğer alanlarla birleştirmek olduğunu söyledi.
Konuyla ilgili konuşanElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz üretimi artıracaklarını belirterek,"Yaklaşık 1 milyon metrekarelik bir alanda lavanta üretimigerçekleştiriyoruz. Dünyanın en iddialı ve en büyük lavanta bahçelerinden birtanesini Elbistan’da yapmış olacağız. Üzerinde bulunduğumuz yer kayalık biralandı. Buraya 1 milyon metreküpün üzerinde dolgu yaptık. Üzerine de yaklaşık75 bin fide dikimini gerçekleştirdik. Amacımız öncelikle çiftçimizinkazanmasını sağlamak." dedi.
Ceyhan Nehri ilebütünleşen turizm değerini de yakalamak istediklerini söyleyen Başkan Gürbüz,"Şu anda yaklaşık 500 bin metrekarelikPınarbaşı'daki alan 1 milyonmetrekarelik lavanta alanı ile birleştiğinde çok daha devasa ve turizm değeriyüksek olan bir alan elde etmiş olacağız. Bu konuyu detaylı olaraküniversitelerimizle de çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimizdeki vatandaşlarımızında lavanta üretmesini istiyoruz." diye konuştu.







0 Yorum