Tariş depoları 10 bin 200 ton pamukla doldu
Aydın’da pamuk hasat sezonu sona yaklaşırken, Aydın 46 No’lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nin depoları 2 haftada doldu.
Aydın’da pamuk hasatsezonu sona yaklaşırken, Aydın 46 No’lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım SatışKooperatifi’nin depoları 2 haftada doldu. Aydın TARİŞ depolarına akın edençiftçiler yaklaşık 2 haftada 10 bin 200 ton pamuk teslim ederken, geçen yılınaynı döneminde bu rakamın 5 bin ton civarında olduğu belirtildi.
Türkiye’nin önemli pamuküretim merkezlerinden olan Aydın’da pamuk hasadında sona yaklaşılırken,üreticiler de topladıkları ürünleri depolamak ve satmak için TARİŞ depolarındauzun kuyruklar oluşturdu. Pamuk tarımında üreticinin sigortası konumundakiAydın 46 No’lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi alımlara eylülayının son haftasında başladı. Aydın tarımının tansiyonunu belirleyen pamuklarırömorklarına yükleyerek TARİŞ tesislerine gelen üreticiler, bu yılki rekolte vekaliteden memnun. 26 Eylül itibarıyla pamuk alımlarına başlayan S.S. 46 No’luAydın Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde ise geçen yıl 5 binton olan pamuk alımı şu ana kadar 10 bin 200 ton oldu.
Aydın TARİŞ olarak 15-16bin tona kadar pamuk almayı planladıklarını ifade eden S.S. 46 No’lu AydınPamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi veAsbaşkanı Murat Küçükgüldal, “Durumlar şu an çok güzel. Gayet iyi gidiyor herşey. Yerlerimiz doldu. Bu yüzden mecburen pamukları dışarıya alıyoruz. Yavaşyavaş hallediyoruz. Şu ana kadar 10 milyon 200 bin kilo pamuk alımı oldu. AydınTARİŞ olarak 15-16 milyon arası pamuk almayı düşünüyoruz. Fiyatlarımız iyi. Şuanda biz 43 TL 50 kuruş yaptık 31 renk pamukları. 41 renkler 41 TL 50 kuruş, 51renkler ise 39 TL 50 kuruşa alınıyor" dedi.
Pamuk teslim etmeye gelentraktörlerin uzun kuyruklar oluşturduğu Aydın-Muğla Karayolu üzerindeki TARİŞdepolarında gün boyu çift koldan alımlar devam ediyor. Kantardan geçen herrömork, pamuklardaki numune ve tav oranı alındıktan sonra iş makineleri ileboşaltılıyor. Oldukça yoğun günlerin yaşandığı TARİŞ depolarında alımlar çiftkoldan devam ediyor.







0 Yorum